Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 85-96 van 221

Pagina's
Sorteer op:
Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting, ook wel bekend als IF, is een eetpatroon waarbij mensen perioden van vasten afwisselen met perioden van eten. Deze methode won de afgelopen jaren sterk aan populariteit, vooral dankzij de voordelen die eraan verbonden zijn. Nochtans is het wetenschappelijk bewijs voor het succes van deze methode te onderbouwen beperkt, en zijn er ook nadelen verbonden aan IF. In dit artikel nemen we Intermittent fasting nauwkeurig onder de loep.

Droge huid

Droge huid

Wij verzorgen onze huid vanaf de moment we deze reinigen met verzorgingen die rijker en voedender zijn dan gewoonlijk. Vermijd producten die fel schuimen en de beschermende huidlaag vernietigen. 

Haaruitval

Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Wat is obesitas?

Wat is obesitas?

Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Een snee tijdens het koken, een schaafwonde bij het spelen of een wespensteek ... Met een goed gevulde EHBO-kit ben je voorbereid om eerste hulp te bieden bij kleine ongevallen. Zo heb je de nodige medicatie en hulpmiddelen in huis om een ziekte of verwonding te behandelen. Maak eerst een inventaris van wat er momenteel in je medicijnkast ligt. Dit is een goede gelegenheid om je kast te ontdoen van oude voorschriften en vervallen medicatie. Maak hier een gewoonte van en probeer dit elke drie maanden te doen. Maar wat heb je nu precies nodig? 

7 tips voor een goede slaaphygiëne

7 tips voor een goede slaaphygiëne

Slaaphygiëne, wat is dat nu precies? Simpel gezegd zijn dit je eigen gewoonten en omgevingsfactoren die een invloed hebben op de kwaliteit en duurtijd van je slaap. Zoals we allemaal weten, is een goede nachtrust een curciale factor voor je fysieke én mentale gezondheid. Net daarom is het zo belangrijk om een goede slaaphygiëne te ontwikkelen. In dit artikel geven we jou onze belangrijkste tips mee.

Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Een geslaagde vakantie naar exotische bestemmingen ver van de Europese grenzen is een vakantie met een efficiënte preventie en raadgevingen van een gespecialiseerde arts.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

De 5 meest voorkomende eetstoornissen

De 5 meest voorkomende eetstoornissen

Eetstoornissen zijn ernstige psychische aandoeningen die een impact hebben op hoe mensen omgaan met voeding en hun lichaam. Het gaat meestal niet louter om eten, maar wel om controle. Het is als het ware een soort coping mechanisme. 

Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Gonorroe: alles wat je moet weten over ‘de druiper’

Gonorroe: alles wat je moet weten over ‘de druiper’

Gonorroe, ook wel bekend als "druiper", is een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). De bacterie Neisseria gonorrhoeae is de oorzaak van deze ziekte. Gonorroe komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Je krijgt de aandoening via vaginale, anale of orale seks.

Babymelk

Babymelk

Kies je ervoor om geen borstvoeding aan je baby te geven ? Geen probleem, commerciële babymelk tussen 0 en 6 maanden is volledig aangepast aan zuigelingen.

Pagina's