Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 221

Pagina's
Sorteer op:
Over moeilijk slapen en slaapproblemen

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

We hebben allen onze slaap nodig om uit te rusten en om energie op te slaan voor de volgende dag. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar verandert ook met de leeftijd.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Wat zijn hepatitis A en B?

Wat zijn hepatitis A en B?

Hepatitis A en B zijn twee ernstige vormen van leverontsteking, veroorzaakt door een virus, en vaak erg besmettelijk. Lees meer over de besmetting en symptomen.

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Astma: wat is het en hoe ga je ermee om?

Astma: wat is het en hoe ga je ermee om?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen die ervoor zorgt dat ademen moeilijker wordt. De luchtwegen raken overgevoelig en vernauwen bij bepaalde prikkels, wat leidt tot een benauwd gevoel, hoesten en piepende ademhaling. Wereldwijd treft astma miljoenen mensen, van kinderen tot volwassenen, waarbij de ernst van de ontsteking sterk kan variëren. Maar wat veroorzaakt astma precies? Wat zijn de lichamelijke gevolgen? En vooral: hoe kun je de impact ervan beperken?

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

RSV-vaccin: Bescherming tegen een onderschatte bedreiging

RSV-vaccin: Bescherming tegen een onderschatte bedreiging

Het Respiratoir Syncytieel Virus of RSV is een virus dat bij veel mensen vooral bekend is als een bedreiging voor baby’s en jonge kinderen. Minder bekend is echter dat RSV ook voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid ernstige gevolgen kan hebben. Gelukkig kunnen deze kwetsbare groepen beschermd worden dankzij het vaccin tegen RSV. In dit artikel leggen we uit waartegen het vaccin precies beschermt en waarom het niet enkel cruciaal is voor baby’s en jonge kinderen, maar ook voor ouderen en mensen met een verzwakte gezondheid.

Het poliovirus: alles wat je moet weten

Het poliovirus: alles wat je moet weten

Het poliovirus, beter bekend als polio, is een zeer besmettelijk virus dat het centrale zenuwstelsel aantast. Het behoort tot de groep enterovirussen en verspreidt zich voornamelijk via besmet voedsel, water of direct contact met een besmet persoon. Hoewel polio wereldwijd grotendeels is teruggedrongen door grootschalige vaccinatieprogramma's, blijft het een bedreiging in sommige regio’s. In dit artikel vertellen we je wat polio precies is, wie waakzaam moet zijn, wat de gevolgen van een besmetting zijn en hoe kun je het voorkomen? 

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Kinkhoest is een erg besmettelijke aandoening van de bovenste luchtwegen. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella Pertussis. Bij het hoesten en niezen verspreidt deze bacterie zich vooral via kleine vochtdruppeltjes doorheen de lucht. Zowel volwassenen, jongeren als baby's kunnen kinkhoest krijgen. Volwassen patiënten vertonen vaak geen tot weinig symptomen in vergelijking met zuigelingen en kinderen.

Pagina's