Tramadol Krka 50mg Harde Caps Blister 30 Ud

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ik weet dat dit product een voorschrift vereist.

Ik bevestig hierbij dat ik de bijsluiter heb gelezen en op de hoogte ben van het gebruik, de juiste dosering en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel. Ik verklaar het gevaar van overhaast gebruik van dit geneesmiddel te kennen en beloof het te gebruiken zoals voorgeschreven.

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering Bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Als apothekers bieden we ook farmaceutische zorg. Na aankoop van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon.

Tramadol - de werkzame stof in Tramadol Krka - is een pijnstiller die behoort tot de klasse van opioïden die werkt op het centrale zenuwstelsel. Het verlicht pijn door in te werken op specifieke zenuwcellen van het ruggenmerg en de hersenen.

Tramadol Krka-capsules worden gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn bij volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder.

  • De werkzame stof in dit middel is tramadolhydrochloride. Elke harde capsule bevat 50 mg tramadolhydrochloride.
  • De andere stoffen (hulpstoffen) zijn microkristallijne cellulose, natriumzetmeelglycolaat (type A), talk en magnesiumstearaat (E470b) in de capsulekern en titaandioxide (E171), indigokarmijn (E132) en gelatine in de omhulling van de capsule.

Gelijktijdig gebruik van Tramadol Krka en kalmerende geneesmiddelen, zoals benzodiazepinen of verwante geneesmiddelen, verhoogt het risico van sufheid, ademhalingsproblemen (ademhalingsdepressie), coma en kan levensbedreigend zijn. Daarom mag gelijktijdig gebruik alleen overwogen worden wanneer er geen andere behandelmogelijkheden zijn.

Als uw arts u toch Tramadol Krka voorschrijft in combinatie met kalmerend geneesmiddelen, moeten de dosis en de duur van de gelijktijdige behandeling door uw arts worden beperkt.

Vertel uw arts welke kalmerende middelen u allemaal gebruikt en volg de aanbevelingen van uw arts voor de dosis nauwkeurig op. Het kan zinvol zijn om vrienden of familieleden te vragen te letten op de hierboven genoemde klachten en verschijnselen. Neem contact op met uw arts wanneer u last krijgt van dergelijke verschijnselen.

  1. Mogelijke bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daarmee te maken.

Raadpleeg onmiddellijk een arts als u symptomen van een allergische reactie ervaart zoals gezwollen gezicht, tong en/of keel en/of slikproblemen of netelroos samen met ademhalingsmoeilijkheden.

Zeer vaak: kan bij meer dan 1 op de 10 gebruikers voorkomen - Duizeligheid - Misselijkheid

Vaak: kan tot bij 1 op de 10 gebruikers voorkomen - Hoofdpijn, slaperigheid - Vermoeidheid - Verstopping, droge mond, braken - Zweten (hyperhidrose).

Soms: kan tot bij 1 op de 100 gebruikers voorkomen - Effecten op het hart en vaatstelsel (hartkloppingen, snelle hartslag, gevoel van flauwvallen of collaps). Deze bijwerkingen kunnen vooral optreden bij patiënten die rechtstaan of bij inspanning. - Neiging tot braken (kokhalzen), maagproblemen (bv. zwaartegevoel in de maag, opgeblazen gevoel), diarree. - Huidreacties (bv. jeuk, huiduitslag).

Zelden: kan tot bij 1 op de 1.000 gebruikers voorkomen - Allergische reacties (bv. moeilijk ademen, piepende adem, zwelling van de huid) en shock (plots circulatie falen) zijn voorgekomen in erg zeldzame gevallen. - Trage hartslag - Toename in bloeddruk - Abnormale gewaarwordingen (bv. jeuk, tintelingen, gevoelloosheid), bevingen, epilepsieaanvallen, spiertrekkingen, ongecoördineerde beweging, tijdelijk verlies van bewustzijn (syncope), spraakstoornissen. - Epilepsieaanvallen traden voornamelijk op bij hoge dosissen tramadol of als tramadol gelijktijdig werd ingenomen met geneesmiddelen die aanvallen kunnen veroorzaken. - Verandering in eetlust - Hallucinatie, verwarde toestand, slaapstoornissen, delirium, angst en nachtmerries. - Psychologische klachten kunnen optreden na behandeling met Tramadol Krka. Hun aard en intensiteit kunnen variëren (afhankelijk van de persoonlijkheid van de patiënt en de duur van de therapie). Deze klachten kunnen zich uiten als stemmingswisselingen (meestal overmoed, af en toe prikkelbaarheid), veranderingen in activiteit (meestal onderdrukking, af en toe toename) en vermindering van de cognitieve en sensoriële gewaarwording (veranderingen in gevoel en herkenning, wat kan leiden tot foutieve beoordeling). - Geneesmiddelenafhankelijkheid kan optreden. Wanneer de behandeling abrupt wordt gestopt, kunnen er tekenen van ontwenning optreden (zie "Als u stopt met het gebruik van Tramadol Krka"). - Wazig zicht, vernauwing van de pupil (miosis), extreme verwijding van de pupillen (mydriasis) - Trage ademhaling, kortademigheid (dyspnoe) - Er werd een verergering van astma gerapporteerd. Als de aanbevolen dosissen overschreden zijn, of als andere geneesmiddelen die de hersenfunctie verminderen gelijktijdig ingenomen worden, kan de ademhaling vertragen.

Zeer zelden: kan tot bij 1 op de 10.000 gebruikers voorkomen - Stijging van de leverenzymen.

Niet bekend: op basis van de bekende gegevens kan de frequentie niet worden vastgesteld: - Verlaagde bloedsuikerspiegel - Hik.

Serotoninesyndroom, dat zich kan manifesteren in de vorm van veranderingen van de gemoedstoestand (bijvoorbeeld agitatie, hallucinaties, coma) en andere effecten, zoals koorts, versnelde hartslag, instabiele bloeddruk, onwillekeurig trillende spieren, spierstijfheid, gebrek aan coördinatie en/of symptomen van het maag darmstelsel (bijvoorbeeld misselijkheid, braken, diarree)

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

  • U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Deze stoffen kunt u vinden onder rubriek 6 van deze bijsluiter.

  • In geval van acute vergiftiging door alcohol, slaapmiddelen, pijnstillers of andere geneesmiddelen die inwerken op het gemoed en de emoties (psychotrope geneesmiddelen);

  • Als u gelijktijdig bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling van depressie (MAO-remmers) inneemt of hebt ingenomen tijdens de laatste 14 dagen voor de behandeling met Tramadol Krka (zie "Gebruikt u nog andere geneesmiddelen");

  • Als u lijdt aan epilepsie die niet voldoende onder controle is met medicatie;

  • Als vervangingsmiddel bij ontwenning van drugs.

  1. Hoe neemt u dit middel in?

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Voordat u met de behandeling begint en op gezette tijden gedurende de behandeling zal uw arts met u bespreken wat u kunt verwachten van het gebruik van Tramadol Krka, wanneer en hoe lang u het moet innemen, wanneer u contact moet opnemen met uw arts en wanneer u moet stoppen met het gebruik (zie ook rubriek 2).

De dosering moet worden aangepast aan de intensiteit van uw pijn en uw individuele pijngevoeligheid.

Over het algemeen moet de laagste pijnstillende dosis worden ingenomen. Neem niet dagelijks meer dan 8 capsules Tramadol Krka in (wat overeenkomt met 400 mg tramadolhydrochloride), behalve als uw arts u heeft geïnstrueerd dit te doen.

Tenzij uw arts anders heeft voorgeschreven, is de geadviseerde dosering:

Volwassenen en adolescenten boven de 12 jaar

De gebruikelijke dosering is elke 4-6 uur 1 of 2 capsules.

De aanbevolen dosis voor matige pijn is 1 harde capsule Tramadol Krka (overeenkomend met 50 mg tramadolhydrochloride). Als er binnen 30 tot 60 minuten geen pijnverlichting optreedt, kan een tweede capsule worden ingenomen.

Een hogere vraag naar pijnverlichting kan worden verwacht voor ernstige pijn, in dit geval kunnen 2 harde capsules worden ingenomen als een enkele dosis Tramadol Krka (overeenkomend met 100 mg tramadolhydrochloride).

Gebruik bij kinderen

Tramadol Krka-capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Oudere patiënten

Bij oudere patiënten (ouder dan 75 jaar), kan de verwijdering uit het bloed (excretie) van tramadol vertraagd zijn. Als dit van toepassing is op u, kan uw arts u aanraden om de intervallen tussen de innamen te verlengen.

Lever- of nierziekten (insufficiëntie)/dialysepatiënten

Als u lijdt aan lever en/of nierinsufficiëntie, kan de uitscheiding van tramadol vertraagd zijn. Uw arts kan u aanraden om de intervallen tussen de innamen te verlengen.

Hoe en wanneer Tramadol Krka gebruiken?

Tramadol Krka is voor oraal gebruik.

CNK3739380
OrganisatiesKRKA
MerkenKRKA
Breedte36 mm
Lengte52 mm
Diepte92 mm
Actieve ingrediëntentramadol hydrochloride
BehoudKamertemperatuur (15°C - 25°C)